Koos Breukel – Me We –The circle of life

 

Koos Breukel (Den Haag, 1962) is een van de bekendste portretfotografen van Nederland. Hij fotografeert kinderen, studenten, schrijvers, politici, zeilers en transseksuelen.

De portretten van Koos Breukel zijn nooit oppervlakkig. Het zijn geen meedogenloze foto’s, maar onbevooroordeelde portretten die recht doen aan het individu, de sporen van diens leven en bovenal aan de waardigheid van de persoon. In Me We - The Circle of Life worden onbekenden en beroemdheden naast elkaar getoond. Breukel geeft alle aspecten van het leven – van geboorte en vreugde tot ziekte en dood – een gelijkwaardige plaats. Deze tentoonstelling is als het ware een alternatief, universeel familiealbum.

Van 20 t/m 29 september 2013 is het voor de eerste keer Fotoweek. Tien dagen lang staat Nederland in het teken van fotografie. Deze eerste editie staat in het teken van het thema ‘Kijk! Mijn Familie’. Op vrijdag  20 september wordt de Fotoweek nationaal gelanceerd in Fotomuseum Den Haag, gelijktijdig met de officiële opening van Me We - The Circle of Life.

Activiteiten