Art questions

Hoe kunnen leerlingen al vóór een museumbezoek kennis maken met het thema van een tentoonstelling? ‘Art questions’ is een applicatie waarmee leerlingen spelenderwijs verschillende aspecten rondom schilderkunst, ruimtelijke kunst, mode, architectuur, toegepaste kunst of fotografie verkennen.

Aan de hand van foto’s en vragen gaan de leerlingen aan de slag. Niet te lang nadenken want anders is de tijd voorbij – er moet ook nog een cijfer worden gegeven aan het kunstwerk! Het werk dat het hoogst heeft gescoord, komt aan het einde van het spel terug. Hier is een vervolgopdracht aan verbonden. De resultaten van de vervolgopdrachten kunnen de leerlingen op de tentoonstelling in het museum zelf presenteren voor de rest van de groep. Het webspel ‘art questions’ is gratis te gebruiken.
 

Beschikbare webspellen:

Niveau *
Art questions: painting
Art questions: 3D art

Niveau **
Art questions: landscapes
Art questions: Berlage
Art questions: photography
Art questions: mode

Klinkende Kunst

Ter voorbereiding van de workshop op school hebben het Residentie Orkest en het Gemeentemuseum een aantrekkelijk lespakket samengesteld. Aan de hand van beeld en geluid maken de leerlingen spelenderwijs kennis met het thema en belangrijke begrippen die in de workshop aan bod komen. De voorbereiding is bedoeld voor een blokuur en is voor een goed verloop van de workshop aan te raden.

Sounding art, LEVEL 1, VMBO

http://www.encounters.nu/index.php?quizID=51

Sounding art, LEVEL 2, havo vwo

http://www.encounters.nu/index.php?quizID=52