Voortgezet onderwijs


Kunst ontdekken op een vrolijke en actieve manier in Wonderkamers. Workshops schilderen, fotograferen of kleding ontwerpen. Interactieve rondleidingen langs topkunstwerken. Het is slechts een greep uit het educatieaanbod van het Gemeentemuseum Den Haag. Voor elke klas van het voortgezet onderwijs is er een passend educatief programma.
 
Een overzicht van alle activiteiten in het schooljaar 2015– 2016 vindt u in het rechter zijmenu. Hier kunt u ook terecht voor informatie over de grote tentoonstellingen van het aankomende jaar.
 
Voor alle leeftijden en niveaus valt er in het Gemeentemuseum veel te beleven. Jongeren in de bovenbouw kunnen zich bij ons voorbereiden op hun eindexamen, terwijl we jongeren in de onderbouw op een luchtige manier kennis willen laten maken met het Gemeentemuseum en haar collecties. Speciaal voor hen is een interactieve tentoonstellingsvleugel ingericht. In Wonderkamers is de leerling niet alleen museumbezoeker, maar hij krijgt in een overkoepelende game de rol van tentoonstellingsmaker.
 
Wanneer u met uw klas een bepaalde tentoonstelling wilt bezoeken, kunt u vaak kiezen uit een zelfstandig bezoek, als u wilt in combinatie met het (digitale) lesmateriaal van het museum, een interactieve rondleiding of een tentoonstellingsbezoek in combinatie met het maken van beeldend werk onder begeleiding van een museumdocent.
 
Hiernaast heeft het museum een rijk aanbod aan activiteiten met een vast thema zoals ‘landschap’ en ‘portret’, of vakoverstijgende activiteiten op het gebied van muziek & kunst en geschiedenis & kunst.
 
Een handig overzicht van alle activiteiten vindt u onder het kopje 'Het Voortgezet Onderwijs in een Notendop'.
 
De sector Educatie wenst u een inspirerend schooljaar 2015 – 2016 toe. Graag tot ziens in het Gemeentemuseum Den Haag!
 
Vragen of aanmelden
Wilt u een groepsbezoek aanmelden of een activiteit reserveren? Bel dan met 070- 33 81 120 of stuur een e-mail naar educatie@gemeentemuseum.nl