Voortgezet onderwijs

Voor alle klassen van het voortgezet onderwijs heeft het Gemeentemuseum Den Haag een gevarieerd educatief programma.

Een overzicht van alle activiteiten in het schooljaar 2015– 2016 vindt u in het rechter zijmenu. Hier kunt u ook terecht voor informatie over de grote tentoonstellingen van het aankomende jaar.

Voor alle leeftijden en niveaus valt in het Gemeentemuseum veel te beleven. Jongeren in de bovenbouw kunnen zich bij ons voorbereiden op hun eindexamen terwijl jongeren in de onderbouw op een luchtige manier kennis willen maken met het Gemeentemuseum en haar collecties. Speciaal voor hen heeft het museum Wonderkamers, een interactieve tentoonstellingsvleugel waarin de leerling niet alleen museumbezoeker is, maar in een overkoepelende game de rol van tentoonstellingsmaker krijgt.

Wanneer u met uw klas een bepaalde tentoonstelling wilt bezoeken, kunt u vaak kiezen uit: een zelfstandig bezoek, al naar gelang in combinatie met het (digitale) lesmateriaal van het museum, een interactieve rondleiding of een tentoonstellingsbezoek in combinatie met het maken van beeldend werk onder begeleiding van een museumdocent.

Hiernaast heeft het museum een rijk aanbod aan activiteiten met een vast thema zoals ‘landschap’ en ‘portret’, of vakoverstijgende activiteiten op het gebied van muziek & kunst en geschiedenis & kunst.

Een handig overzicht van alle activiteiten vindt u onder het kopje 'Het Voortgezet Onderwijs in een Notendop'.

De sector Educatie wenst u een inspirerend schooljaar 2015 – 2016 toe. Graag tot ziens in het Gemeentemuseum Den Haag!

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.