Puzemuze, of op weg naar Rothko

nieuw
Wie: groep 2 t/m 5. Bij combinatiegroepen 1-2  kunnen uitsluitend kinderen vanaf 5 jaar deelnemen
Hoort bij: de tentoonstelling Mark Rothko
Duur: 75 minuten
Locatie: Gemeentemuseum Den Haag
Sluit aan bij: kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie en Oriëntatie op Jezelf en de Wereld: Tijd en Nederlands
Lesperiode: 20 september 2014 t/m 18 januari 2015

Twee vriendjes trekken verwonderd door de wereld. ‘De lucht is blauw, maar soms ook roze, oranje, of paars. Dat kan ik schilderen!’ Ze ontdekken dat een wolk geen lijn om iets is, maar dat kleuren tegen elkaar gezet vervloeien. Een gele zon in een blauwe lucht krijgt een groene rand… ‘De lucht en de zee zijn groot, te groot om te schilderen!’ Dan komt er een nieuwe vriend aangevlogen. Hij inspireert en daagt de vriendjes uit…

Een grote Mark Rothko overzichtstentoonstelling, voor het eerst in Nederland. Niemand minder dan veelvuldig bekroonde illustrator en schrijver Wim Hofman heeft hierbij het prentenboek Puzemuze, of op weg naar Rothko geïllustreerd en geschreven.
Dit prachtige boek vormt de leidraad tijdens deze museumles waarin de werking en betekenis van kleur en ruimte centraal staat. In het Museumatelier gaan de kinderen zelf experimenteren met kleur, kleurvlakken en ruimte op papier.  Juist jonge kinderen herkennen over het algemeen het gevoel en de gedachte die tot een abstract schilderij zijn samengevloeid.

Het kunstprentenboek Puzemuze, of op weg naar Rothko van Wim Hofman – Gemeentemuseum Den Haag & Uitgeverij Leopold (€14,99) hoort bij deze museumles.

Wilt u deze les direct aanvragen?

Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor scholen in Den Haag
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor scholen uit de regio