Coco, of het kleine zwarte jurkje

nieuw!
 
Het kleurrijke levensverhaal van de beroemde modeontwerpster Coco Chanel inspireerde veelbekroond prentenboekillustrator- en schrijver Annemarie van Haeringen tot het prentenboek Coco – of het kleine zwarte jurkje. Dit is het elfde deel uit de serie kinderkunstboekendie het Gemeentemuseum uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold. Het verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling Chanel: de legende. De museumles voert de kinderen mee op een adembenemende reis door het leven van Coco Chanel. 
 
Chanels bijzondere levensloop, van ‘rags to riches’ spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds. Het ontroerende verhaal van Annemarie van Haeringen oogt als een modern sprookje. De kleine Coco groeit op in een weeshuis waar ze onder leiding van haar zwartgeklede ‘tantes’ hard moet werken voor de kost. Maar ze leert er ook naaien en borduren. Op haar achttiende moet ze een baantje zoeken. De wereld ligt voor haar open. En één ding weet Coco heel zeker: ze wil nooit, nooit meer arm zijn. Tijdens de les bekijken de leerlingen de originele tekeningen van Van Haeringen en doen zij spelopdrachten waarin steeds een stukje uit het leven van Chanel aan bod komt. Zo wordt er geborduurd, gewerkt met lapjes en staat de kinderen een goedgevulde verkleedkist ter beschikking! 
Het kunstprentenboek Coco - of het kleine zwarte jurkje van Annemarie van Haeringen - Uitgeverij Leopold & Gemeentemuseum Den Haag (€13,95)  hoort bij deze museumles. 
 
voor: groep 2 t/m 5
bij combinatiegroepen 1-2 uitsluitend kinderen van 5 jaar en ouder laten deelnemen
plaats: Gemeentemuseum Den Haag
hoort bij: de tentoonstelling Coco - of het kleine zwarte jurkje. Prentenboekillustraties van Annemarie van Haeringen
duur: 75 minuten
sluit aan bij: kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie en Oriëntatie op Jezelf en de Wereld: Mens & Samenleving, Ruimte en Tijd
lesperiode: doorlopend, vanaf november 2013 t/m 2 februari 2014