Romantische mode

NIEUW!

voor: groep 6 t/m 8
plaats: Gemeentemuseum Den Haag
hoort bij: de tentoonstelling Romantische mode Mr. Darcy meets Eline Vere
duur: 75 minuten
sluit aan bij: kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie
lesperiode: oktober 2013 t/m 22 maart 2015

De 19de eeuw was voor de mode een eeuw vol vernieuwing en verandering. Er bestaat geen andere eeuw waarin het vrouwelijke silhouet zo varieerde: van sluike empirejaponnen, tot meters wijde hoepelrokken en enorme japonmouwen uit de belle epoque. De mannenmode stond ook zeker niet stil. Het was de tijd van de ‘dandy’, die grote waarde hechtte aan een perfecte snit en bijzondere rijke details bij het kleden.

Tijdens de museumles worden kinderen zich bewust van deze veranderingen aan de hand van thema’s die actueel waren in de 19de eeuw, zoals hygiëne en gezondheid, en etiquette en status.

Op zaal maken de kinderen een schets van hun favoriete kledingstuk. In het Museumatelier experimenteren ze in tweetallen met een veelgebruikte ontwerptechniek van couturiers: mouleren. Mouleren is het draperen en met spelden vastzetten van stof op een pop of een model. Er staan speciaal voor de leerlingen levensgrote mouleerpoppen klaar en een kist vol textiel. Tenslotte wordt de les afgesloten met een goede-tafelmanieren- quiz

Wilt u deze museumles direct aanvragen?

Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor scholen in Den Haag
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor scholen uit de regio