Je neus achterna

voor: groep 4
duur: 75 minuten
hoort bij: Cultuurmenu
 

Tijdens deze museumles draait het om een verhaal over twee kinderen op schilderijen. De leerlingen maken ‘samen met hen’ een tocht langs beelden, schilderijen, keramiek en méér - langs alles waaraan je plezier kunt beleven in een kunstmuseum. Wanneer ieder kind is voorzien van een heuse knapzak gaan de kinderen hun neus achterna – het museum in. In de knapzak zit alles wat ze nodig hebben tijdens hun reis. Bij ieder kunstwerk uit het verhaal doen de leerlingen een creatieve opdracht. Daarin komt tekenen, toneelspelen en muziek aan bod.

De kinderen oefenen in het kijken naar en vertellen over kunst en museumvoorwerpen. Maar wat is de meest bijzondere creatie? Tot besluit van de dwaaltocht volgt een verbazend mooie ontdekking.

Deze museumles is voor Haagse scholen uitsluitend te boeken via het Cultuurmenu, een initiatief van de Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea. Voor inlichtingen kijk op www.cultuurmenu.nl. Scholen van buiten Den Haag kunnen deze museumles rechtstreeks bij het Gemeentemuseum aanvragen.

 

  • sluit aan bij: kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands

De kinderen:

  • Bekijken kunstwerken en praten over wat zij zien en denken.
  • Ontdekken dat je verhalen kunt bedenken bij kunstwerken.
  • Luisteren naar een sprookje waarin kunstwerken uit het museum een rol spelen.
  • Worden in fantasievolle sfeer zelf onderdeel van een sprookje.
  • Werken samen aan beeldende-, muziek- en dramaopdrachten.