Klik klak: foto

voor: groep 7 en 8
plaats: Fotomuseum Den Haag (naast het Gemeentemuseum Den Haag)
hoort bij: diverse fototentoonstellingen
duur: 75 minuten
sluit aan bij: kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie, Oriëntatie op Jezelf en de Wereld: Mens & Samenleving en Natuur&Techniek
lesperiode: doorlopend

Inmiddels is deze museumles in het Fotomuseum Den Haag een klassieker. Iedereen maakt wel eens foto's, maar om een bijzonder resultaat te krijgen is er veel waar je op moet letten. Wat dacht je van: compositie, standpunt, scherptediepte en donker-lichtcontrast? Door goed te kijken naar foto’s van kunstenaars en zelf te fotograferen gaan deze begrippen voor de kinderen leven. En belangrijker nog, ervaren ze de zeggingskracht van foto's.

Net als in de schilderkunst bestaan er in de fotografie specialismen. Sommige fotografen zijn knap in het vastleggen van architectuur, landschappen of stillevens, of fotograferen het liefst mensen. Na het bekijken en bespreken van foto’s op de tentoonstelling, gaan de kinderen als juryleden van een ‘officiële commissie’ uiteen om zich te beraden op de winnende foto. Ook gaan zij tijdens deze les zelf als fotografen aan het werk. Ieder twee- of drietal krijgt een specifieke opdracht in aansluiting op de tentoonstelling die op dat moment te zien is in het Fotomuseum Den Haag.

Wilt u deze museumles direct aanvragen?

Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor scholen in Den Haag
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor scholen uit de regio