Primair onderwijs

Kunst verruimt je blikveld en scherpt je geest. Het brengt je in aanraking met zienswijzen van anderen, draagt bij aan de ontwikkeling van gevoel voor schoonheid, stimuleert het denken en roept eigen creativiteit wakker. Dat alles schenkt niet alleen geluk, maar kan ook een bijdrage leveren aan je functioneren in de maatschappij.

Mij realiserend dat niet iedereen van huis uit met kunst in aanraking komt, besloot ik na mijn studie Kunstgeschiedenis ook nog de Pabo te doen en mij helemaal te wijden aan kunsteducatie voor kinderen. Het Gemeentemuseum Den Haag bleek daarna de ideale omgeving voor het in praktijk brengen daarvan. Educatie vormt een niet weg te denken onderdeel van het museumbeleid en dat al vanaf de oprichting van het museum. 
Ieder jaar volgen tienduizenden leerlingen bij ons een educatieve activiteit, die met liefde en verstand van zaken is voorbereid en wordt uitgevoerd door een enthousiast team van museumdocenten. Een groot succes is de serie kinderkunstboeken die het museum uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold met bijbehorende kindertentoonstellingen.
Zo slaan we met ons programma een brug tussen de wereld van het kind en die van de kunst. En iedere dag weer ervaren wij hoe ontvankelijk kinderen daarvoor zijn, vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid en fantasie. Receptief, reflectief en actief wisselen elkaar af in al onze museumlessen, waardoor ‘hoofd, hart en handen’ in gelijke mate worden aangesproken. 
 
Wij hopen van harte u en uw leerlingen ook komend schooljaar te mogen verwelkomen in ons mooie museum!
 
Kosten
Voor het deelnemen aan een museumles wordt per klas (max. 32 leerlingen) een bijdrage van €55,- gevraagd. In het geval er een kinderkunstboek (€14,99) hoort bij een museumles (dit staat aangegeven in deze brochure) wordt dit na de boeking automatisch meegestuurd met de bevestigingsbrief, tenzij u op het aanmeldingsformulier had aangegeven dat u het boek niet wenste te bestellen. Een museumles inclusief kinderkunstboek en porto kost €71,-.