Primair onderwijs

Dit schooljaar hebben wij een grote hoeveelheid aanvragen voor museumlessen ontvangen. Wij doen ons best om uw groep dit schooljaar nog te ontvangen, het kan echter enige tijd duren voordat uw aanvraag verwerkt is. Gezien het grote succes van ons educatieve programma en de grote hoeveelheid aanvragen is het ons momenteel helaas niet mogelijk om activiteiten - geheel op maat, afgestemd op uw vraag – aan te bieden.

Uiteraard bent u niettemin van harte welkom met uw klas!  Graag verwijzen wij u naar ons vaste educatieve programma voor dit schooljaar.

Dit schooljaar bieden we 21 verschillende, fantasieprikkelende museumlessen voor alle groepen van het basisonderwijs. Al onze museumlessen worden verzorgd door ons team van 20 professionele museumdocenten, die uw groep met enthousiasme ontvangen.

Praktische informatie

Kosten
Een museumles kost € 1,- per leerling. Voor Haagse scholen is dit inclusief busvervoer. Indien bij een museumles een kinderkunstboek hoort, kunt u op het aanmeldingsformulier aangeven of u dit boek wenst te bestellen. De kosten per boek inclusief porto zijn € 16,-. Dit bedrag wordt bij het lesbedrag opgeteld.
 
Inschrijven
Bij het kopje Museumlessen 2016-2017 vindt u alle museumlessen en kunt u direct een les reserveren via de knop  aanmelden museumles.
 
Vervoer
Scholen in Den Haag kunnen gebruik maken van het door het museum geregelde gratis busvervoer. Scholen uit de regio zijn bij ons ook van harte welkom. Voor regioscholen kan het museum helaas niet voor vervoer zorgen. Het museum is goed bereikbaar met de auto. In de omgeving van het museum is er gratis parkeergelegenheid. Het museum kan meerdere groepen van uw school op hetzelfde moment een museumles laten volgen, dit is handig als u gebruik maakt van eigen busvervoer.
 
Lesmateriaal
Voorafgaand aan een museumles ontvangt u een voorbereidende les en als dat van toepassing is een kinderkunstboek. Hiermee kunt u in de klas een museumles voorbereiden en na afloop verdiepen.
U vindt de voorbereidende lessen ook digitaal op onze website.
 
Contact
De sector Educatie van het Gemeentemuseum Den Haag/GEM, museum voor actuele kunst/Fotomuseum Den Haag is voor vragen, suggesties en overleg bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer: 070 338 11 20 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.