Hoe gaan we verder

Het succesvolle stadsdelenproject van het Gemeentemuseum Den Haag wordt in 2014 voortgezet. In de afgelopen jaren maakte zo’n 70.000 Hagenaars gebruik van de gratis mogelijkheid om het museum met een speciale sleutelhanger te bezoeken. Velen komen terug, want zo zeggen onze Haagse bezoekers, het ‘alsof je bij een goede vriend op bezoek komt’. Het museum hoort nu gewoon bij hun buurt net zoals een bioscoop of de voetbalclub.


Om de relatie tussen u, Hagenaars en ons, museum te verstevigen, gaan we ook in 2014 door met ons bijzondere wijkproject en gratis aanbiedingen, speciaal voor buurtbewoners.

Avondopenstellingen
Elke buurt is in 2014 op een speciaal voor het betreffende stadsdeel georganiseerde avondopenstelling welkom. Buurtbewoners kunnen op die avonden gebruik maken van gratis museumbussen in de wijk en worden gastvrij onthaald met verschillende activiteiten, koffie en muziek. De gratis culturele avonden zijn op de volgende data:

Woensdag 29 januari: stadsdeel Escamp
Woensdag 9 april: stadsdeel Segbroek
Woensdag 21 mei: stadsdeel Loosduinen
Woensdag 4 juni: stadsdeel Laak

De andere stadsdelen van Den Haag staan gepland in het najaar van 2014.

Ontdek het museum met je eigen groep
Hiernaast kunnen Hagenaren, die het museum nog niet kennen, gedurende het hele jaar met een groep van zo’n 10-15 personen een gratis rondleiding aanvragen. Dit aanbod is beperkt tot zo’n 10 groepen per maand.

Het Gemeentemuseum komt naar u toe in de wijk
Het museum is graag bereid om aanwezig te zijn met informatie, eventueel een lezing of een workshop tijdens grote wijkevenementen zoals buurtvergaderingen, braderieën of wijkfeesten.

Ideeën, afspraken of meer informatie
Neem bij interesse, ideeën of het maken van een afspraak contact op met Jolanda van Zijl, educatie@gemeentemuseum.nl of tel. 070 33 81 185 (ma t/m do)