Den Haag Centrum

01-10-2012 - 08:00 tot 31-03-2013 - 15:00

Den Haag Centrum:  spetterend slotakkoord en goede deals met ondernemers!


Het stadsdeel Centrum, de hekkensluiter van ons wijkproject, liet ons nog een keer genieten! Zo’n tienduizend bezoekers, afkomstig van de Stationsbuurt via Transvaal en Schilderswijk tot aan de Zeehelden- en de Archipelbuurt kwamen op bezoek en boekten talloze workshops en rondleidingen. Zelfs sneeuw en storm konden niet voorkomen dat begin januari  zo’n 500 wijkbewoners naar de eerste avondopenstelling kwamen.

Nieuwe ambassadeurs vonden we in het Centrum vooral bij ondernemers. Zo sprong de ondernemersvereniging van het Zeeheldenkwartier meteen in op ons project door alle leden sleutelhangers onder hun klanten te laten verdelen. ‘Een win-win-situatie’, aldus hotelier Achou Zhang. ‘Zo wisten nog meer klanten onze winkels te vinden. Want we hadden ook nog een leuk cadeau van het Gemeentemuseum.’ Ook een kapper en een bakkerij in Kortenbos deden er alles aan om hun klanten naar het Gemeentemuseum te sturen, als gezamenlijk uitje van de zaak. Andere ondernemers zoals  supermarktbezitters in Stationsbuurt en Schilderswijk kwamen zelf eerst kijken in het museum alvorens hun klanten persoonlijk sleutelhangers bij de kassa te geven, met een persoonlijke pep-talk erbij.

Slotavond

Veel wijkorganisaties organiseerden bussen vol met groepen voor het slotfeest dat we op 12 juni organiseerden, samen met Resto van Harte. Rondom de museumvijvers kon heerlijk worden gegeten, Couscous, Italiaans of Surinaams!  De Ladygym uit de Julianakerk, vrouwenorganisatie Yasmin van de Brouwersgracht tot aan de ouders en kinderen van de Springbokschool in Transvaal waren – met 2500 andere bezoekers uit alle wijken - van de partij. De juf en de meester van de Springbok hadden op eigen initiatief een prachtige voorbereiding op school en bij buurthuis Bario geregeld: 30 kinderen hadden eerst hun eigen tegeltje Delfts Blauw geschilderd, de juf hing alle tegels bij elkaar in één groot kunstwerk dat vervolgens op 12 juni door wethouder M. De Jong in het Gemeentemuseum is onthuld. Geheel passend bij de tentoonstelling over Delfts Blauw! De kinderen en hun ouders waren supertrots! Bijzonder was ook de rol van de medewerkers van de centrale bibliotheek op het Spui, die het Gemeentemuseum enthousiast bij elke lener onder de aandacht bracht. Met als resultaat date er wekelijks wel vijf zakken sleutelhangers moesten worden gebracht!