Woeste middag

27-aug-2014 - 13.00 tot 17.30 uur
€20,- excl. entree museum

Tijdens de Zomerexpo in het Gemeentemuseum is er speciaal voor docenten en coaches een inspirerende Woeste Middag met volop mogelijkheden tot kennisuitwisseling en debat. Luister naar toonaangevende museumexperts, ontmoet vakgenoten, laat u inspireren tijdens een rondleiding over ZomerExpo 2014 en wissel ideeën uit over het thema van 2015: ‘woest’. Komt u ook?

 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Doede Hardeman, conservator moderne kunst van het Gemeentemuseum, legt uit hoe hij de ZomerExpo 2014 Licht heeft ingericht.
  • Hans Janssen, hoofdconservator Moderne Kunst aan het Gemeentemuseum, vertelt over de veranderende relatie tussen museum en publiek.
  • Feiten en cijfers over de beeldende amateurkunstbeoefening door Amalia Deekman, senior onderzoeker bij het LKCA.
  • Wat zijn criteria bij het maken van een keuze uit alle werken? Welke associaties spelen een rol? Een panelgesprek over kijken en kiezen in de beeldende kunst.
  • Carlien Oudes, directeur ArtWorlds, geeft een introductie op het thema Woest. Zij laat zien hoe Nederlandse kunstenaars door de eeuwen heen zich hebben verhouden tot dit thema.

De presentatie is in handen van Carine van Santen, redacteur van o.a. Kunststof Radio (NTR). Tijdens de afsluitende borrel is er gelegenheid om kennis te maken en na te praten.

 

Algemene informatie:
Locatie: aula Gemeentemuseum Den Haag
Tijd: 13.00-17.30 uur
Prijs: €20,-, excl. entree tot het museum (entreekaart voor het museum verplicht)
Reserveren: opgeven tot 22 augustus via de website van het LKCA