Warme winteravond voor onze buren

14-12-2012 - 18.00 tot 20.30 uur
Warme winteravond voor onze buren
€7,50 incl. entree museum

Kom genieten van een warme winteravond in het Gemeentemuseum.

Wij nodigen onze buren van harte uit om elkaar nog beter te leren kennen, deze keer in de sfeer van de jaren ’50! Immers, de Fabulous Fifties herleven nu in het Gemeentemuseum, in een prachtige modetentoonstelling vol Parijse haute couture naast zwierige Amerikaanse rock’n roll mode, petticoats en nylon!

Vergeet niet uw mooiste foto’s uit de jaren ’50 mee te nemen. En misschien is deze later te zien in onze tentoonstelling ‘Happy Days’. Ontmoet onze conservatoren, volg gratis rondleidingen en ga ook zelf aan de slag tijdens verschillende workshops.

Programma

• 19.00 uur Ontvangst met Glühwijn, chocolademelk en kerstkransjes tijdens een optreden van New Klezmer Collectif
  • 19.30 uur Lezing Fabulous Fifties – Fabulous Fashion door Madelief Hohé, conservator mode en kostuumafdeling
  • 20.30 uur Lezing ‘Reis mee naar Parijs in de jaren ‘50’ door Monique Varma-Lamme

Doorlopend:

• Rondleidingen door verschillende tentoonstellingen
  • Conservatoren vertellen op zaal over hun lievelingskunstwerk met ondermeer: Hans Janssen, conservator Moderne kunst over Mondriaan’s Victory Boogie Woogie en Jet Pijzel-Dommisse, conservator kunstnijverheid over spectaculair glas.
  • Workshop portretschilderen in het museumatelier en leer een landschap of model tekenen op zaal.

Aanmelden
De kosten voor deze bijzondere avond inclusief entree bedragen €7,50 per persoon, die u bij de ingang kunt betalen. Aanmelden tot 10 december via winternacht@gemeentemuseum.nl. Graag horen we met hoeveel personen we u kunnen verwachten.