Sunday Art: The Hague School, Mirror Of The Everyday World

02-06-2013 - 12.30 tot 12.30 uur
Sunday Art: Hague School

Geniet iedere eerste zondag van de maand van een korte lezing in het Engels met achtergronden over een tentoonstelling, kunstenaar of collectiestuk uit het Gemeentemuseum Den Haag.

De kunstenaars van de Haagse school trokken er graag op uit. Vanuit een roeibootje bekeken zij het gebied dat  we tegenwoordig het ‘Groene Hart’ noemen. Onder hun handen veranderde het polderlandschap in het cliché beeld van Nederland. Zo legden de schilders van de Haagse School een verdwijnende  wereld vast. Kijk met deze lezing mee met de alledaagse werkelijkheid van toen.

Taal: Engels
Tijd: 14:00 – 14:30 uur
Locatie: auditorium Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: €5 euro per persoon, excl. Entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)