Sunday Art: The Golden Age To The Era Of Abstraction

03-03-2013 - 13.00 tot 13.30
Sunday Art: Golden Age To Abstraction
€5 euro per persoon, excl. Entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)

Geniet iedere eerste zondag van de maand van een korte lezing in het Engels met achtergronden over een tentoonstelling, kunstenaar of collectiestuk uit het museum.

Barok ontmoet abstract in het Gemeentemuseum Den Haag. Vermeers Gezicht op Delft en Rembrandts De anatomische les hangen slechts een paar stappen verwijderd van de Victory Boogie Woogie van Mondriaan en de schilderijen van de Haagse School. Waarom besloten kunstenaars halverwege de 19e eeuw om de traditionele manier van schilderen los te laten en waar heeft dit toe geleid?

Taal: Engels
Tijd: 14:00 – 14:30 uur
Locatie: auditorium Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: 5 euro per persoon, excl. Entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)