Rondleidingen

Dagelijks, 11.00 tot 17.00

Een afdelingsuitje, familiedag of op pad met een vriendengroep? Bij veel tentoonstellingen is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Bekijk hieronder de mogelijkheden. 

 
Krijg uitgebreide uitleg bij diverse kunstwerken of tentoonstellingen in het Gemeentemuseum Den Haag. Bekijk de collectie op een andere manier en kom meer te weten over een kunstenaar of kunstwerk door toelichting van een van onze deskundige museumdocenten.
 
Rondleidingen bij tijdelijke tentoonstellingen
• Mondriaan en het kubisme (t/m 11 mei 2014)
• Combinatierondleiding Topstukken uit het Gemeentemuseum en Mauritshuis (doorlopend t/m medio mei 2014)
 
Doorlopende rondleidingen 
• Hoogtepunten collectie Gemeentemuseum (doorlopend)
• Museumgebouw van Berlage (doorlopend)
• Ontdek het Moderne (doorlopend)
• Mondriaan & De Stijl (doorlopend)
• Het wonder van Delfts Blauw (doorlopend)
 
 
Prijzen rondleiding: €80,- per uur- in het weekend €90,- per uur. ( excl. entree museum, max. 20 personen)
Prijzen rondleidingen in het Engels of Frans: €90,- per uur- in het weekend €100,- per uur. ( excl. entree museum, max. 20 personen)
 
Heeft u een groep groter dan 20 personen? U kunt ook meerdere rondleidingen tegelijkertijd boeken.  
 
 
Reserveer  een rondleiding
Voor het reserveren van een rondleiding kunt u contact opnemen de sector Educatie.  We raden u aan om minimaal drie weken van te voren een rondleiding aan te vragen. Dit kan per e-mail aan educatie@gemeentemuseum.nl of via het telefoonnummer: 070 33 81 120 (ma-vr, 9.00 -16.00 uur) 
 
 
Audiotours
Ontdekt u liever het museum met een audiotour? Deze is gratis beschikbaar bij de tentoonstellingen Mondriaan & De Stijl en Ontdek het Moderne (Nederlands en Engels). Hiernaast is er ook een audiotour beschikbaar bij de tentoonstelling ‘Meesters uit het Mauritsthuis’  in meerdere talen. 
 
 
Met een eigen gids het museum bezoeken
Onder bepaalde  voorwaarden is het toegestaan zelf rondleidingen te geven in het museum. Wilt u een eigen rondleiding organiseren, neem dan tijdig - uiterlijk drie weken van te voren - contact op met de sector Educatie (maandag t/m vrijdag 9.00-16.00 uur), tel. 070 -3381120 of educatie@gemeentemuseum.nl
 
Zonder schriftelijke bevestiging is het niet mogelijk uw eigen rondleiding te laten plaatsvinden.