Open Kinderatelier

01-sep-2013 - 10.00 tot 14.00 uur
Gratis

In 2013 kunnen kinderen vanaf 5 jaar zich elke zondag tussen 12.00 en 16.00 uur creatief vermaken in het Open Kinderatelier.

Dwalen door de met daglicht overgoten zalen van het prachtige Art Deco gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ook voor kinderen een belevenis. Kleurrijke wandschilderingen en het poppenhuis van Sara Rothé zullen ongetwijfeld tot de verbeelding spreken. Net als de originele illustraties van het kinderkunstboek Delfts blauw – Een vaas voor de prinses, te zien als onderdeel van de tentoonstelling Het wonder van Delfts blauw. De kindermuseumzaal, direct naast het museumatelier, staat in het teken van het nieuwe kinderkunstboek Edith & Egon Schiele. Kortom: er is van alles te zien om ideeën op te doen voor een creatieve uitspatting in het Open Kinderatelier. Het resultaat, bijvoorbeeld een tekening, schilderij of collage, mag natuurlijk mee naar huis worden genomen.

Er is professionele begeleiding door een museumdocent/beeldend kunstenaar aanwezig, dus het is goed mogelijk om intussen zelf te genieten van een tentoonstelling of om een drankje te drinken in het Grand Café.
 
De entree van het Gemeentemuseum Den Haag is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. (Groot)ouders en begeleiders betalen de reguliere entreeprijs of kunnen gebruikmaken van de Museumkaart en/of Vriendenkaart.