ZomerExpo 2014

Lezing: Van idee tot ZomerExpo

22-06-2014 - 14.00 tot 14.30 uur
€5,- p.p.

Deze zondagmiddag om 14.00 uur  is er in het Gemeentemuseum Den Haag een korte lezing over de tentoonstelling Zomerexpo 2014. Tijdens de lezing vertelt  Carlien Oudes van ArtWorlds over de ZomerExpo: het proces, de onmisbare samenwerking, de resultaten en de reacties uit het veld. Hoe is de ZomerExpo tot stand gekomen?

In 2009 is het 'idee’ ontstaan om een Nederlandse versie van de Summer Exhibition in Londen te organiseren. De initiatiefnemers wilden patronen in de kunst doorbreken met een tentoonstelling in een museum samengesteld door open inschrijving en een anonieme keuze.

Het Gemeentemuseum Den Haag durfde het destijds gewaagde project aan en opende daarmee gastvrij haar deuren voor een grote groep onbekende kunstenaars. In 2011 was de eerste ZomerExpo een feit. Kunstenaars reageerden enthousiast en massaal en de tentoonstelling werd een onverwacht succes.

Spreker: Carlien Oudes
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
Locatie: aula, Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: €5,- p.p., excl. entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)