Lezing: Jozef en Isaac Israëls

15-06-2014 - 14.00 tot 14.30 uur
€5,- p.p.

Deze zondagmiddag om 14.00 uur  is er in het Gemeentemuseum Den Haag een korte lezing over Jozef en Isaac Israëls.  Jozef Israëls is een van de grote figuren uit de Haagse School, beroemd om zijn uitbeeldingen van het harde bestaan van vissers en boeren. Zijn stemmige schilderijen en aquarellen waren gewild bij grote verzamelaars in binnen- en buitenland. Op  de Salons in Parijs en op de Wereldtentoonstellingen ontving zijn werk de hoogste onderscheidingen.

Zijn zoon Isaac werd geacht door te werken in de stijl van zijn vader, maar toen hij een eigen richting koos, twijfelde zijn moeder aan zijn geestelijke vermogens. Isaac zette toch door en vestigde zich in Amsterdam in het milieu van de Tachtigers. In tegenstelling tot zijn vader koos hij het grote stadsleven tot zijn thema: het uitgangsleven, drukke straten, theaters, modehuizen en mondaine stranden.

Hij woonde voor langere tijd in Parijs en Londen en hij reisde naar Nederlands-Indië. Zijn werk vindt thans veel waardering bij verzamelaars zij hem bewonderen om zijn impressionistische techniek en zijn uitbundige kleurgebruik.

Algemene informatie:
Spreker: Monique Varma-Lamme
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
Locatie: aula, Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: €5,- p.p., excl. entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)
Reserveren voor de lezing is niet mogelijk