Lezing: Aziatische kunst en de Hollandse smaak

18-05-2014 - 14.00 tot 14.30 uur
€5,- p.p.

Deze zondagmiddag om 14.00 uur  is er in het Gemeentemuseum Den Haag een korte lezing over de tentoonstelling  Aziatische kunst en de Hollandse smaak. Een fascinerende wereld van vier eeuwen handel met Azië.

In de afgelopen vierhonderd jaar hebben vele Nederlanders zich in het Verre Oosten gevestigd. Op zoek naar economisch gewin en uit expansiedrang maakten zij kennis met hun tot dan toe volslagen onbekende culturen. Tot de lucratieve handelswaar die zij naar Europa verscheepten, behoorden niet alleen specerijen, koffie en thee, maar ook porselein en exotische stoffen. Daarnaast hadden de Nederlanders belangstelling voor houtsnijwerk, ivoorkunst, zilverwerk en elegant ‘wapentuig’ als krissen. Vaak waren deze voorwerpen het resultaat van de wisselwerking tussen Oost en West. Het zijn al deze verschillende culturele uitingen die het onderwerp vormen van deze tentoonstelling die de fascinerende wereld laat zien van vier eeuwen handel met Azië.

Algemene informatie:
Spreker: Verena Bakhuizen
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
Locatie: aula, Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: €5,- p.p., excl. entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)
Reserveren voor de lezing is niet mogelijk