ladiesnight

Ladies Night

16-10-2014 - 19.00 tot 22.30 uur
€15,-

Wees jezelf en nog veel meer! Romantische mode en intense kleuren in het Gemeentemuseum Den Haag. Kom samen met  je vriendin, moeder, zus, collega, buurvrouw, of dochter. Lezingen, mode, rondleidingen, kleuranalyse, ontwerpers, accessoires, make-up, drankjes, Rothko en Mr Darcy meets Eline Vere. Een cultureel avondje uit voor jou en al je vriendinnen in het Gemeentemuseum.

Geniet ondertussen van de fascinerende tentoonstelling over romantische mode in de 19de eeuw. Ruisende zijde, adembenemende borduursels, ruches en grote crinolines. Wollen maatkleding voor dandy’s en chique baljurken voor ladies. Kostuums uit de tijd van Jane Eyre, Eline Vere, Jane Austen’s Pride and Prejudice en Downton Abbey in volle glorie. De 19de eeuw was een opwindende en dynamische tijd vol maatschappelijke veranderingen. De adel en regenten waren niet langer de enigen die zich volgens de nieuwe modetrends konden kleden. Mode was hoogst belangrijk om je mee te onderscheiden in de society. Eigenlijk net zoals nu.

Kom kijken wat je staat, wat je leuk vindt, hoe je het meest dichtbij jezelf komt met mode en kleuren. En loop dan ook even door voor de juiste kleur. Naar de immense doeken van Mark Rothko, kleurvelden van blozend roze en jubelend geel tot knallend blauw en somber zwart. Ongekende intensiteit en universele gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie. Wordt gehypnotiseerd door zijn werken en kom erachter welke emoties zijn doeken bij u oproepen. Een bijzondere tentoonstelling, open op de Ladies Night.

Koop uw ticket(s) hieronder online

Voorverkoop: €15,-
Avondkassa: €17,50

Wat heeft u nodig:

Hoe werkt het:

  1. Kies het aantal gewenste tickets en de juiste soort tickets in het venster hieronder en volg de stappen in het betaalsysteem.
  2. Na betaling kunt u de tickets downloaden of de tickets in pdf-vorm naar uw emailadres laten verzenden. Het kan enkele minuten duren voor u de tickets per email ontvangt. Mocht u na enige tijd nog niks hebben ontvangen controleer dan of de betaling is afgeschreven en of de tickets niet per ongeluk in uw spamfilter terecht zijn gekomen.
  3. Print uw ticket(s) uit en neem deze mee naar het museum.