Kunst op Zondag: Wassily Kandinsky

26-05-2013 - 12.00 tot 12.30
Kunst op Zondag: Wassily Kandinsky
€5,- per persoon, excl. entree museum

Geniet iedere laatste zondag van de maand van een korte lezing met achtergronden over een tentoonstelling, kunstenaar of collectiestuk uit het Gemeentemuseum Den Haag. Onze zeer bevlogen kunsthistoricus Benno Hillebrand deelt zijn kennis graag met u! Na afloop geeft hij antwoord op al uw vragen.

Wassily Kandinsky speelt een belangrijke voortrekkersrol aan het begin van de 20e eeuw en richt ‘Der Blaue Reiter’ op. Hij maakt abstracte schilderijen met explosieve composities, geïnspireerd op experimentiele muziek en primitieve volkskunst. Zijn schilderijen dienen om de mens gevoeliger en ‘fijnbesnaarder’ te maken. Kijk mee naar zijn vernieuwde schilderkunst en luister naar muziek die Kandinsky inspireerde.

Tijd: 14:00 – 14:30 uur
Locatie: auditorium Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: 5 euro per persoon, excl. Entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)
Reservering niet nodig