Kunst op Zondag: Portret van Edith, Eerbetoon Aan Een Geliefde

30-06-2013 - 12.00 tot 12.30 uur
Kunst op Zondag: Portret van Edith
€5,- per persoon, excl. entree museum

Geniet iedere laatste zondag van de maand van een korte lezing met achtergronden over een tentoonstelling, kunstenaar of collectiestuk uit het Gemeentemuseum Den Haag. Onze zeer bevlogen kunsthistoricus Benno Hillebrand deelt zijn kennis graag met u! Na afloop geeft hij antwoord op al uw vragen.

In 1915 schildert Egon Schiele (1890-1918) een van zijn meest ontroerende schilderijen: ‘Portret van Edith’. Hij heeft zijn vrouw afgebeeld, gekleed in haar trouwjurk die is gemaakt van gordijnstof. Het prachtige schilderij wordt gezien als een hoogtepunt van het Oostenrijkse expressionisme en behoort sinds 1928 tot de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag.

Tijd: 14:00 – 14:30 uur
Locatie: auditorium Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: 5 euro per persoon, excl. Entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)
Reservering niet nodig