Kunst op Zondag: Poppenhuis met Delfts aardewerk

30-12-2012 - 13.00 tot 13.30
€5,- per persoon, excl. entree museum

Wilt u meer horen over de geschiedenis en het gebruik van het wereldberoemde Delfts aardewerk?

Nergens wordt op zo'n aantrekkelijke manier het wonen in vroeger tijden in beeld gebracht als in oude poppenhuizen. Het Gemeentemuseum heeft een prachtig poppenhuis uit 1743 in zijn collectie. In de keuken bevinden zich enkele serviesstukken van Delfts aardewerk. In deze lezing hoort u over de geschiedenis en het gebruik van dit mooie servies- en siergoed. Het poppenhuis is te zien in de Stijlkamers evenals de tentoonstelling Gezicht op Delfts aardewerk.

Kunst op zondag

Geniet iedere laatste zondag van de maand van een korte lezing met achtergronden over een tentoonstelling, collectiestuk of kunstenaar uit het Gemeentemuseum Den Haag. Onze zeer bevlogen kunsthistoricus Monique Varma-Lamma deelt haar kennis graag met u! Na afloop geeft hij antwoord op al uw vragen.

Reserveren voor Kunst op zondag is niet nodig. Om deze lezing te kunnen bezoeken dient u in het bezit te zijn van een geldige entreekaart voor het museum.