Kunst op Zondag: Hoe Blauw Is Delfts Blauw

28-04-2013 - 12.00 tot 12.30 uur
Kunst op Zondag: Delfts Blauw
€5,- per persoon, excl. entree museum

Geniet iedere laatste zondag van de maand van een korte lezing met achtergronden over een tentoonstelling, kunstenaar of collectiestuk uit het Gemeentemuseum Den Haag. Onze zeer bevlogen kunsthistoricus Benno Hillebrand deelt zijn kennis graag met u! Na afloop geeft hij antwoord op al uw vragen.

Delfts Blauw hoort al 400 jaar bij Nederland, maar kreeg in musea tot voor kort maar weinig aandacht. De tentoonstelling ‘Het wonder van Delfts Blauw’ brengt hier verandering in. Kom tijdens de lezing meer te weten over dit belangrijke culturele erfgoed. Ontdek de spannende geschiedenis van dit prachtig gedecoreerde aardewerk, een uniek product tot op de dag van vandaag.

Tijd: 14:00 – 14:30 uur
Locatie: auditorium Gemeentemuseum Den Haag
Prijs: 5 euro per persoon, excl. Entree museum (entreekaart voor het museum verplicht)
Reservering niet nodig