Kunst op Zondag: Francis Bacon

25-11-2012 - 13.00 tot 13.30
€5,- per persoon, excl. entree museum

In hoeverre is het maken van kunst los te zien van de persoonlijke ervaringen van een kunstenaar?

Voor Francis Bacon (1909-1992) waren kunst en leven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij herschiep en intensiveerde zijn ervaringen in zijn kunst. Het Gemeentemuseum Den Haag toont Paralytic Child Walking on All Fours (from Muybridge) uit 1961 in de tentoonstelling Ontdek het Moderne.

Kunst op zondag

Geniet iedere laatste zondag van de maand van een korte lezing met achtergronden over een tentoonstelling, collectiestuk of kunstenaar uit het Gemeentemuseum Den Haag. Onze zeer bevlogen kunsthistoricus Benno Hillebrand deelt zijn kennis graag met u! Na afloop geeft hij antwoord op al uw vragen.

Reserveren voor Kunst op zondag is niet nodig. Om deze lezing te kunnen bezoeken dient u in het bezit te zijn van een geldige entreekaart voor het museum.