Kinderworkshop kerstvakantie

04-jan-2013 - 13.00 tot 15.00 uur
€ 7,50

Een vaas voor de prinses

Helemaal vanuit China is muis Lin met de boot aangekomen in Nederland. Gelukkig wordt hij opgewacht door zijn vriend Titus en samen reizen ze naar Delft. Daar woont Titus boven een plateelbakkerij waar de meester een vaas voor de prinses aan het beschilderen is. Maar dan gebeurt er iets vreselijks met de vaas… Oh, oh, wat nu?

Geen nood! Jij kan vast een nieuwe vaas voor de prinses beschilderen. In het museum gaan we eerst ons nieuwste kinderkunstboek van Ingrid en Dieter Schubert voorlezen: Delfts Blauw - Een vaas voor de prinses. Natuurlijk bekijken we ook de originele illustraties van het boek die een mooie plaats hebben gekregen in de tentoonstelling Het wonder van Delfts blauw. Maar dan moeten we toch echt aan de slag in het Museumatelier. Geïnspireerd door het verhaal en al het moois uit de tentoonstelling ga jij een vaasje beschilderen. Weet je thuis al een mooi plekje voor je nieuwe vaas?

Wanneer?        Op vrijdag 4 januari 2012
Hoe laat?         Van 14.00-16.00 uur
Voor wie?        Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
Hoe duur?        Het kost € 7,50 per kind

Aanmelden voor deze workshop kan bij de sector Educatie:educatie@gemeentemuseum.nl. Graag vermelden naam kind(eren) en leeftijd(en).

Speciaal voor (klein-)kinderen van de Museumvrienden wordt deze workshop gratis aangeboden op woensdag 2 januari 2013. Graag even aanmelden bij de sector Educatie.