Kinderworkshop Edith & Egon Schiele

22-aug-2013 - 12.00 tot 14.00 uur
€ 7,50 per kind
Zomervakantie 2013 
 
Dit is het jaar van Edith Schiele. Ken je haar al? Het portret dat Egon Schiele van zijn vrouw Edith maakte, is niet weg te denken uit ons museum. Ze fleurt onze zalen op met haar roze blosjes op de wangen en haar bont gekleurde jurk. Niet voor niets is rondom haar portret nu een nieuw kinderboek gemaakt door niemand minder dan Harriët van Reek. 
 
We gaan tijdens deze workshop eerst even kennismaken met Edith en haar man Egon. Dat kan het beste door haar portret te bekijken en het boek voor te lezen. Waar hebben ze elkaar ontmoet? En wat is er zo bijzonder aan haar jurk? Waarom zijn er Weense worstjes te zien in de kindertentoonstelling? Natuurlijk bekijken we ook de originele illustraties van Harriët van Reek. Maar, we gaan natuurlijk ook zelf aan de slag! In het Museumatelier ligt een A3 voor je klaar met daarop Edith afgebeeld. Alleen…, ze heeft echt een nieuwe outfit nodig! Stof, papier, verf, potloden en krijt liggen voor je klaar om haar de mooiste outfit ooit te geven. Natuurlijk neem je na afloop je eigen Edith mee naar huis. Kom je ook?
 
Wanneer?
Op donderdag 22 en 29 augustus, dinsdag 27 augustus 2013
 
Hoe laat?
Van 14.00-16.00 uur

Voor wie?
Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar
 
Moet ik reserveren?
Ja! Dat kan via 070-3381120 of even mailen naar educatie@gemeentemuseum.nl. (Graag vermelden van aantal kinderen, namen van de kinderen, hun leeftijd en de datum van de workshop.)

 
Speciaal voor (klein)kinderen van de Museumvrienden is er een gratis workshop georganiseerd op dinsdag 20 augustus 2013.