Kind en gezin

Er is genoeg te beleven in het museum voor gezinnen en kinderen. 

Workshops
Gedurende het hele jaar zijn er workshops speciaal voor kinderen en/of het gezin. Het actuele aanbod is hier te vinden. 

Kindertours
Bij diverse tentoonstellingen is een kindertour gemaakt die gratis is af te halen bij de informatiebalie. Deze boekjes vol creatieve opdrachten zijn er al voor kinderen vanaf 6 jaar. Bekijk hier welke kindertours we nu hebben.
Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een activiteitenblad.

Kinderkunstboeken & kindermuseumzaal
Het Gemeentemuseum Den Haag & Uitgeverij Leopold brengen sinds 2010 kunstboeken voor kinderen uit. Deze horen bij de grote tentoonstellingen in het museum of sluiten aan bij een belangrijk collectieonderdeel van het museum. De reeks onderscheidt zich doordat het zelfstandige inspirerende prentenboeken (4+) en jeugdromans (9+) zijn over kunst en kunstenaars en geen traditioneel-educatieve uitgaven. Bij het verschijnen van ieder nieuw prentenboek maakt het museum een kindertentoonstelling met de originele illustraties. 

Open Kinderatelier
Iedere zondag is er gratis Open Kinderatelier van 12.00 tot 16.00 uur. Binnenlopen kan tot half 4. Tijdens het Open Kinderatelier kunnen kinderen vanaf 5 jaar, zonder ouders, zelf creatief aan de slag!
Kinderen mogen tijdens het Open Kinderatelier maken wat ze zelf willen. Inspiratie genoeg in het museum. Er is keuze uit verschillende, wisselende materialen. Restmateriaal om mee te knutselen, verf om mee te schilderen, stof om te mouleren en genoeg papier om op te tekenen! De kinderen worden begeleid door ervaren museumdocenten. Als u liever samen met uw kind(eren) wat maakt, kan dat ook, in de aangrenzende kindertentoonstelling.

25 september 2016 - Herfst

Wat hoort er bij de herfst? In het atelier gaan we een 3D- tekening maken van een herfstlandschap. Je hangt het niet aan de wand, je kan het rechtop neerzetten.

2 oktober 2016 - Dierendag

Heb jij een (knuffel) dier dat verwend mag worden? Speciaal voor Dierendag hebben we materiaal in huis om een mooi (hals)bandje te maken voor je hond, kat of knuffel

9 oktober 2016 - Kinderboekenweek

Ter ere van de Kinderboekenweek 2016 met het thema Opa en Oma staat deze zondag in het teken van het nieuwe kinderkunstboek over kunstenaar Constant. Neem je opa en/of oma mee naar het museum, ook zij zijn deze zondag welkom in het gratis Open Kinderatelier. 

4 december 2016 - Sinterklaas

Sinterklaas ziet er al jaren hetzelfde uit. Is het niet eens tijd voor een nieuwe mijter en een nieuwe mantel? En hoe ziet deze er dan uit? Laat je inspireren in het museum.

11 december 2016 - Wereld Lichtjesdag

Iedereen die naar het Open Kinderatelier komt krijgt een kaars. We gaan de kaars versieren door er met gekleurde was een tekening op te maken.

26 december 2016 - Kerst

Wat maakt Kerst voor jou zo bijzonder? Gezelligheid samen, de boom versieren of iets heel anders? En kan je dat in een tekening of schilderij verbeelden?

1 januari 2017 - Nieuwjaar

Er ligt een heel nieuw jaar voor je. Hoe zal dat er uitzien? Tijdens dit Open Kinderatelier ga je 2017 schilderen. Wat is je liefste wens? Schilder het. Misschien komt je hartenwens dan wel uit.

8 januari 2017 - Winter

Hoe ziet de winter er voor jou uit? Wat doe je dan graag: schaatsen of skiën? Welke kleuren zorgen voor een winterse sfeer? Je krijgt een echt schildersdoek om het te laten zien. Maak een winters landschap.