Gratis kinderatelier - Portret in kleur

31-08-2014 - 12.00 tot 16.00 uur
Portret in kleur

Iedere zondag van 12:00 - 16:00 uur is er gratis Open Kinderatelier voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar.

Binnenlopen kan de hele middag door. Maak wat je zelf wilt onder begeleiding van een ervaren museumdocent. Het museum biedt inspriatie genoeg!

Dwalen door de met daglicht overgoten zalen van het prachtige Art Deco gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ook voor kinderen een belevenis. Kleurrijke wandschilderingen en het poppenhuis van Sara Rothé zullen ongetwijfeld tot de verbeelding spreken. Net als de originele illustraties van het kinderkunstboek Delfts blauw – Een vaas voor de prinses, te zien als onderdeel van de tentoonstelling Het wonder van Delfts blauw. De kindermuseumzaal, direct naast het museumatelier, staat tot 7 september 2014 in het teken van Roodkapje. Kortom: er is van alles te zien om ideeën op te doen voor een creatieve uitspatting in het Open Kinderatelier. Het resultaat, bijvoorbeeld een tekening, schilderij of collage, mag natuurlijk mee naar huis worden genomen.

Er is professionele begeleiding door een museumdocent/beeldend kunstenaar aanwezig, dus het is goed mogelijk om intussen zelf te genieten van een tentoonstelling of om een drankje te drinken in het Grand Café.

De entree van het Gemeentemuseum Den Haag is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. (Groot)ouders en begeleiders betalen de reguliere entreeprijs of kunnen gebruikmaken van de Museumkaart en/of Vriendenkaart.